Titoktartásról

 A Pránanadi többezer éve élő láncolaton átadásra kerülő, hagyománytisztelő rendszer, amely a mai napig ezen szabályok, tradíciók szerint működik. Éppen ezért nem beszélünk "avatatlanok" előtt a tanítások titkos részéről. Mindenki a számára már megismerhető tudásra tesz szert, s ez egyben védi is az érintett személyt.

Másfelől az emberek mindent a saját valóságukból kiindulva értelmeznek, magyaráznak meg. Ami számomra szimpatikus, az számodra akár ijesztő is lehet és fordítva. Márpedig nekem nincs ahhoz jogom, hogy saját szűrőimen keresztül ítélkezve eltántorítsalak egy dologtól vagy rábeszéljelek valamire, ami számodra értéktelen...

Egy idézet, ami ide is illik.

Halld szavam, mit Neked adok.

Benne találod az élet lényegét.

sajátítsd el a Titkok Titkát, hogy a Fénybe lépj.

Tartsd meg és őrizd, rejtsd szimbólumokba,

hogy az együgyű nevessen és mondjon le róla.

Tedd keménnyé az utat a kereső számára.

Így a gyenge és a kétkedő feladja majd.

Így őrizd és rejtsd a titkokat mindaddig,

míg az idő fennáll, s amíg elfordul a kerék.

Misztérium ez a misztériumban

de a Fény szülötte számára világos,

a mindenség titkát most feltárom.

A beavatottnak nyíljon meg a titok,

de a gúnyolódó semmit se lásson”

A Magyar Szabadalmi Hivatal Az M04 04801 számon bejelentett PRÁNANADI® megjelölést 2007. február 23-án 188 739 számon jogerősen bejegyezte. A védjegy oltalom visszamenőleg, 2004 november 30-tól érvényes. A Védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény 1. § (2) bek. a) pontja alapján a PRÁNANADI® szó védelem alatt áll, használni csak engedéllyel lehet. Engedély nélküli használata jogtalan, ez által törvénybe ütköző.
Védjegy oltalom az alábbi tevékenységekre vonatkozik.