Pránanadi név jogtalan használata

Többen jelezték, hogy egyesek úgy tartanak Pránanadi szertartást, illetve úgy fogadnak el adományt Pránanadi gyakorlati alkalmazásért és/vagy reinkarnációs utaztatásért, hogy arra nem rendelkeznek érvényes  engedéllyel Petrezselyem Józseftől. Továbbá tartanak olyan egyéb szertartásokat is, ahol a Pránanadi neve nem jelenik meg, de a hirdetésből vagy leírásból biztosra vehető, hogy a Pránanadi technikát utánozzák vagy másolják. 

 

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy KIZÁRÓLAG az JOGOSULT Pránanadi átadást, beavatást, elvonulást tartani, akinek a NEVE a https://prananadi.hu/prananadimesterek HONLAPON a Pránanadi módszer avatómesterei, vagy masszázsmesterei között szerepel, Az engedéllyel rendelkezők minden évben sikeresen levizsgáznak a részükre átadott teljes tananyagból, tudásuk magas szintű és naprakész, felkészült személyek, tehát megvan a szükséges energiaszintjük is a tan átadására és a gyakorlati technika alkalmazására. Aki nem tudja az éves vizsgát teljesíteni, engedélye visszavonásra és energiaszintje korlátozásra kerül.

 

Aki engedély nélkül tart tanfolyamot, akár Pránanadi név alatt, akár azt máshogy elnevezve, bármit is állít, a tanítványai részére a tan Pránanadi technika szerinti érvényes átadását (azaz a beavatást) nem tudja teljesíteni, mivel nincs meg hozzá a kellő energiaszintje, így a tanítvány a technikát hiába alkalmazza, a nem fog működni, a tanítványok szemfényvesztés áldozatai lesznek. Ugyanez érvényes a Pránanadi technikát másoló vagy utánozó kezelésekre vagy utaztatásokra is. Annak oka, hogy valaki engedély nélkül végzi a tevékenységét, az, hogy nincs olyan tudásszintje, hogy egyáltalán megpróbálja az éves vizsgát letenni, vagy sikertelen volt a vizsga eredménye, azaz nem fordítottak kellő energiát arra, hogy a tant elsajátítsa, és azt folyamatosan gyakorolja, tehát másnak sem fogja tudni a tant átadni. Elképzelhető, hogy ezek a hamis tanítók majd azt állítják, hogy  energiaszintjük és tudásuk az engedélyük visszavonását követően is megmarad, ez azonban tévedés, mert ami adható, az vissza is vonható.    Felmerül, hogy csak nyerészkedni akarnak azokon, akik szeretnék a tant elsajátítani, vagy segítséget remélnek bajukban.

 

Akinek pedig az engedélye visszavonásra kerül, azok  a tan szabályai vagy tanítóik ellen olyan súlyosan vétettek, mely szintén azt jelenti, hogy a tant nem megfelelően ismerik vagy alkalmazzák, tehát átadni vagy használni sem fogják tudni megfelelő módon. 

 

Kérjük, hogy ha a Pránanadi iránt érdeklődnek, a tan átadását illetve annak gyakorlati alkalmazását (kezelés, utaztatás, masszázs)  csak olyantól vegyék igénybe, akik neve a honlapon szerel, és érvényes engedéllyel rendelkeznek. A mesterek és gyakorlati alkalmazók elérhetőségére vonatkozó, és egyéb kérdéseiket az Üzenetek fül alatt tehetik fel.

A Magyar Szabadalmi Hivatal Az M04 04801 számon bejelentett PRÁNANADI® megjelölést 2007. február 23-án 188 739 számon jogerősen bejegyezte. A védjegy oltalom visszamenőleg, 2004 november 30-tól érvényes. A Védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény 1. § (2) bek. a) pontja alapján a PRÁNANADI® szó védelem alatt áll, használni csak engedéllyel lehet. Engedély nélküli használata jogtalan, ez által törvénybe ütköző.
Védjegy oltalom az alábbi tevékenységekre vonatkozik.