Magyarázat

 

Az utóbbi hetekben olyan hírek jutottak el hozzám, hogy egyes emberek Pránanadi avatásokat kapnak meditációban, álomban és azokat kívánják tanítani.

Szeretnék nektek ezzel kapcsolatosan néhány dolgot elmondani, tisztázni, megvilágosítani, szóval, a helyére tenni!
A tanítások átadása szigorú rendben történik! Csak élő mester jelenlétével és személyes kontaktussal, érintéssel történik. Élő láncon, azaz élő tanítók által lehetséges a tanítások átadása!
Ez sem egyedi, hiszen buddhista tanítások részét is képezik átadások, áldások. Itt is vagy kézzel, vagy egyéb, megszentelt tárggyal történik az áldás vagy átadás, tehát érintéssel.
 

Bizonyára közületek is sokan olvastatok olyan buddhista könyveket, életrajzokat, amiben valóban említenek olyat, hogy meditációkat, tanításokat kaptak, vagy mentálisan eldugott tanításokat találtak meg.
 

Ez mind létezik, de azok megvilágosodott mesterek voltak akik ezt megkapták, megtalálták és több tíz éven keresztül elvonultak a világi dolgoktól! Magyarországon, nincsenek ilyen megvilágosodott mesterek az átadási vonalon. Így aki ilyet mond, azzal az egója űz tréfát.
Annak idején, amikor a MESTER kérte a tanítások átadásának lehetőségét, speciális felkészítést kapott az európai átadásra.

 

Fontos volt mindez azért, mert a tibetiek ismerve az európai emberek gondolkodását, életvitelét, szükségesnek tartották. Az európai emberek, munkával, tanulással, és szabadidejük eltöltésével, zaklatott életvitellel töltik napjaikat a keletiekhez képest. Mindenki folyamatosan rohan, kapkod, úgy mondják, stresszes az életük. Nincs idő az igazi elcsendesedésre. Az egó hatalmasságával küzd mindenki, még a Pránanadisok is!

 

A kolostorokban élők számára, a mindennapos, órákig tartó meditációs és egyéb gyakorlatok töltik ki, napjuk nagy részét. Fontosak az elvonulással töltött meditációk is. Csak így lehet lecsendesíteni az elmét, csak így lehet legyőzni az egót. A meditációk helyes végzését is, tanulják kint, és állandóan gyakorolják.
Hol vagyunk mi, a 3 év, 3 hónap, 3 napig tartó, elvonulásban töltött meditációktól! Ne gondoljátok, hogy ez különleges dolog, és bizonyára csak néhányan végzik! Ez mindennapos, a tanulással, gyakorlással összefüggő feladat.
 

A meditációk végzése számunkra is, igen fontos. A magasabb fokozatok speciális meditációit gyakorolva és a saját magunk tisztítása, segít legyőzni az egónkat. Persze mindennek van szabálya.
Sokan úgy vélik, hogy azzal, hogy ők megkapták a magasabb fokozat tanításait, akkor már sok mindenre képesek. De ha nincs a speciális meditáció,csak az egójuk növekszik, és ez meg is látszik, sajnos.

 

Kaptunk feladatokat, amiket nem végzünk el, és ezért növekszik a sötét oldalunk. Az ezen keresztül érkező információk, a saját tudatunk árnyoldalának a szüleménye, amit egónak hívunk! De a gyakorlás, a napi szintű, rendszeres gyakorlás nélkül ezek a meditációk hamisak! Az egó művei. Így hamis képzelgéseket adnak. Abban úgy vélheti valaki, hogy szimbólumokat, beavatást kapott. De mint mondtam, ez csak az egó hamis játéka!

 

Az európai tanítások átadására kint egy speciális csapat van, amelyek meghatározott személyeknek, - csak a Mester tanítványainak - adhatják és adják át a tanításokat, ezért kint senkit sem fogadnak tanításra. Ha ilyet hallotok, hogy valaki kint Pránanadis tanításokat kapott, amikor én nem voltam ott, vagy nem közlöm nyilvánosan akkor tudjátok, hogy nem fedi az igazságot. Mi tavaly kaptuk meg a 16-es gyógyítói fokozatot, ez Európában és nyugaton a legmagasabb fokozat amit eddig átadtak.
 

9-10-ES GYÓGYÍTÓ SZINT AZ, AMI EDDIG ÁTADÁSRA KERÜLT NYUGATON ÉS EURÓPÁBAN. Ezt 1 éve tartom  ennél magasabb szintet még nem tanítottam és mestertársaim sem. Bár tudom, hogy sokan szeretnének kimenni és soron kívül tanításokat kapni, de erre nincsen lehetőség. Mosolyogva figyelik a kinti mesterek ezeket a próbálkozókat, mert az ő olvastukban ez azt jelenti, hogy az alázat, elfogadás és a mester tisztelete terén ezek a tanítványok messze vannak attól, hogy tanításokat kapjanak, ezért Õket később sem fogják meghívi tanításra.

 

Lényeges! Az intuíciókat ne keverjük össze a tanításokkal! Az, mindannyiótoknak van. Van, aki használja, van, aki nem! De ez is, csak a saját felhőinken átszűrődő, az egónk, blokkjaink által megvalósított információ. Ami útmutató lehet saját életünkben, ha a sok gyakorlás által a lehető legtisztább állapotban jutnak el hozzánk. De nagyon sokszor visszavethet bennünket, ha bedőlünk az egó játékának.

 

Kint teljesen természetes a mester tisztelete és tekintélye. Átlátják és megérzik, hogy a mester, nem hivalkodó, és sokkal magasabbról, tisztábban látja azokat a folyamatokat, amiben a tanítvány benne van.

 

Sajnos sokszor előfordul Európában, ha elvégez pár tanfolyamot a tanítvány, már úgy gondolja, hogy többet, de legalább annyit tud, mint a mester. Itt mindenki könnyű helyzetben van, mert a mestere a közelében van. Ki tudná kérni a tanácsát, és ami tanácsot kap, azt be is kellene tartani. A mester mindig kívülről látja a tanítványt.
 

Fel sem merül a gondolata bennünk, ha kint tanácsot kapunk, hogy ne fogadjuk meg! Európában csak tájékozódásképpen kérnek tanácsot a tanítványok, és utána majd saját maguk döntenek. Mi ez, ha nem egó?
 

Ha találkoztok ilyen tanítványokkal, akikre az eddig elmondottak illenek, nem kell rájuk haragudni, és nem kell bántani őket, de tudjátok…
Jézusnak csak tizenkét tanítványa volt és volt közte egy, Judás, de megbocsátott neki.

 

II. János Pál Pápa, is be ment a börtönbe és Mehmet Ali Agca nevű török merénylőjének megbocsájtott az ellene 1981 május 13-an elkövetett merénylet után.
 

Mi is gyakoroljuk a megbocsátást velük szemben.

Pránanadis öleléssel: Petrezselyem József

A Magyar Szabadalmi Hivatal Az M04 04801 számon bejelentett PRÁNANADI® megjelölést 2007. február 23-án 188 739 számon jogerősen bejegyezte. A védjegy oltalom visszamenőleg, 2004 november 30-tól érvényes. A Védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény 1. § (2) bek. a) pontja alapján a PRÁNANADI® szó védelem alatt áll, használni csak engedéllyel lehet. Engedély nélküli használata jogtalan, ez által törvénybe ütköző.
Védjegy oltalom az alábbi tevékenységekre vonatkozik.